_

#29. Ajax

Terwijl de hagel op de overkapping van de tribunes klettert genieten wij van de sfeer bij Ajax. Lijkt het zo of zijn er echt meer ouders en andere aanhang mee? De aankomst in Amsterdam alleen al is bijzonder. Een terrein waar je niet zomaar op kan komen, je moet betalen (!!) om je eigen kind te zien spelen. Er staan stewards om je de weg naar het juiste veld te wijzen. Binnen het terrein staan de auto’s van de mannen van het eerste. Zij hebben net getraind en lopen daar nog even rond voor foto’s en een praatje. Zelfs Peter wordt een beetje hyper als hij Donny van de Beek ziet. Al die Mercedessen (sponsor), dat had Sil wel leuk gevonden, maar hij is thuis gebleven.

Er wordt goed gevoetbald, ‘onze’ jongens hebben onverwachte momenten waarin ze uitblinken als nooit tevoren. De stand is 3-3. De laatste vier jaar is hier geen punt gehaald. Na afloop ontdekken we op de site van AJAX een officieel wedstrijdfilmpje. Zo een als je bij Studio Sport ziet, mét commentaar. Van iemand die alles van onze jongens weet. Leuke anecdotes weet te vertellen. Sjaak Swart zit in de kantine een broodje te eten. Legend, in levende lijve, gewoon tussen het normale volk. Dit zijn de momenten dat voetbal alleen maar mooi is. Dit is waar je het voor doet. En dit nemen we lekker mee naar huis.