_

#36. Veel vragen

We hebben veel vragen.

Allereerst is daar de belofte geweest, aan het begin van het jaar, dat nieuwe jongens die ook de stap naar het middelbaar onderwijs maken twee jaar de kans krijgen om aan de nieuwe situatie te wennen. Een overstap naar de middelbare school vraagt vaak best veel voor jongeren, doe daar nog wat topsport bij en je snapt dat het een ingewikkelde cocktail kan zijn. Daarnaast is ook het reizen nieuw. Ze hebben wel aangegeven dat, mocht het echt niet werken, het zo kon zijn dat je eerder geadviseerd wordt een andere club te zoeken. Maar dat zou nooit zomaar, onverwacht komen. Dan zou je daar al wel eerder signalen van krijgen. Wij hebben dat signaal niet gekregen. In november is er een gesprek geweest (zie het blog: gesprekken) en daar werd wel duidelijk dat er ontwikkelpunten waren en dat hij op sommige punten nog achterliep. Maar het was niet de voorbode van het exit-gesprek.

Verder vinden wij dat Niels geen eerlijke kans heeft gekregen. Hij is vrij snel geblesseerd geraakt en het lijkt ons logisch dat je dan niet op de toppen van je kunnen kan presteren. Waarom geven ze hem niet nog een seizoen om te zien of hij het wel waar kan maken? Hij is enorm gegroeid, dat kost energie. Hij moet wennen aan zijn veranderende lijf. Net nu hij weer fit aan het worden is en vooral ook de laatste wedstrijden super goed gespeeld heeft krijgen we het idee dat hij echt volwaardig lid van het team is. En dat hij nu de kans gaat krijgen om aan zijn voetbal te werken (in plaats van alle energie in groei en blessures te stoppen).

De dag na het gesprek met het advies (ontgoocheling) bellen we de trainer nog een keer. Om deze vragen te stellen. Op de meeste krijgen we een antwoord. Hun advies is duidelijk. Zij denken dat Niels een niveau lager beter tot zijn recht komt. Wij kunnen er van vinden wat we willen maar daar helpen we niemand mee.