_

#25. Weer keelpijn

Het is inmiddels wel duidelijk dat zijn keel zijn zwakke plek is. We zitten er gewoon op te wachten. Niet of hij ziek wordt maar wanneer. Na Finland (waar hij op dinsdag van thuis komt) heeft hij een hele dag vrij van school en de rest van de week heeft hij ook geen training meer. Het begint altijd, altijd met kuchen. Dan weet ik het al. Daarna wordt ie warm, lamlendig. Voelt zich moe. Het zet deze keer gelukkig niet heel erg door, hij is er niet echt ziek van en hij kan gelukkig zijn schoolweek, de laatste week voor de kerstvakantie, normaal afmaken. Maar ik besluit er nu maar wel eens mee naar een huisarts te gaan. Sinds september is dit nu de derde keer dat hij hier last van heeft. De huisarts ziet gelukkig niet vreselijk ontstoken toestanden in zijn keel maar raadt me wel aan om vanaf nu elke keer als dit zich voordoet toch even langs te komen. Om zo een duidelijk dossier op te bouwen richting een KNO arts. Misschien is er toch iets met zijn amandelen. Ze heeft ook goede hoop dat de combinatie winter, vermoeidheid, groei straks in het voordeel van Niels uit zal vallen. Als dit virus de tijd krijgt om echt weg te gaan, de lente er aankomt en hij een beetje uitgegroeid is zou het toch leuk zijn als hij zich over het algemeen wat fitter gaat voelen. Het is fijn dat ik het met haar over deze ingewikkelde fase kan hebben. Is het groei, is het een virus, is het de donkere winter? Wij weten het soms echt niet en dat maakt af en toe best onzeker. Want waar doen wij dan goed aan? Het is zo lastig om te ontwarren wat oorzaak en gevolg is op dit moment. Alles hangt samen.

‘Alles moet kloppen’ hoor je topsporters vaak zeggen. Die begrijp ik nu als geen ander!

Ik oktober was hij ook al ziek, lees Koorts